Köpa motorcykel

Att köra motorcykel är något av det roligaste som finns. Att köpa motorcykel är isåfall det näst roligaste med tanke på den glädje som köpet medför. Det vill säga vad som väntar en. Föreställ dig all härlig körning som den nya motorcykeln kommer att ge,  något sådan är svårt att mäta i pengar.

Oftast så vet man vilken tillverkare eller model man önskar sig. Denna känsla och vetskap har påverkats av ens uppväxt och de man har i sin närhet, t.ex. familj och vänner. Men även att blädda i tidningar, kolla på tv och film eller surfa på nätet kan ge en inspiration och drömmar. Det finns fina motorcyklar från hela världen, de mest kända länderna som producerar är USA, Italien, Österrike, Japan, Tyskland, Storbritanninen och givetvis Sverige. En annan sak som styr valet är också användningsområdet. Ska man använda till den vardags eller bara cruisa runt på helgerna. Åka bekvämt eller snabbt. Kanske kan man hitta en motorcykel som inrymmer flera av dessa användningsområden.

En sista och avgörande del som påverkar köpbeslutet är givetvis den ekonomiska aspekten. Har man råd att köpa och äga den motorcykel man önskar sig eller behöver man välja en annan än den man vill ha och drömmer om?

Drömmotorcykel
Drömmotorcykeln för många ?

Räcker inte den egna ekonomin till så finns det alternativ som att ta ett lån med bra villkor. Har man en ordnad ekonomi och en fast inkomst, så kan man utan större risk ta ett mindre lån. Man skall inte överkonsumera och riskera att hamna i Lyxfällan. Men det är en mänsklig rättighet att kunna låna pengar (till en bra ränta givetvis) om man vill snabba på vissa saker, som att köpa en motorcykel. Motorcyklar tappar heller inte så mycket i värde, så bara för att man köper en betyder inte att pengarna är förlorade. Tar man väl hand om den så behöver inte restvärdet bli så lågt.

Hoppas denna guide var till hjälp och glöm inte att njuta när ni kör men framförallt kör säkert!